23948sdkhjf

Klumme: Husstandsvindmøller skal på listen

At man kan få håndværkerfradrag på f.eks. solceller og ikke på husstandsvindmøller skaber en skævvridning på markedet for alternative energikilder. DS Håndværk & Industri slår et slag for husstandsvindmøllerne.
Klumme af Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri.

I august skrev jeg til skatteminister Peter Christensen om ordningen om servicefradrag for hjælp og istandsættelse i hjemmet – den såkaldte BoligJobplan. I DS Håndværk & Industri er vi glade for ordningen, som vi forventer vil forbedre de økonomiske vilkår for små og mellemstore virksomheder. Men for at få det skattemæssige fradrag i ordningen skal ydelsen fremgå af en særlig liste, og den er efter vores mening temmelig mangelfuld. Jeg opfordrede ministeren til at udvide ordningen, så flere arbejdsopgaver bliver omfattet.

På energiområdet er det efter vores mening husstandsvindmøllerne, der mangler på listen. Man kan få fradrag for f.eks. solceller men altså ikke for husstandsvindmøller, og det kan give grønne danskere et unaturligt incitament for at vælge solceller frem for en husstandsvindmølle og dermed en skævvridning af markedet for alternative energikilder.

I begyndelsen af september fik jeg svar fra Skatteministeriet. Desværre ser det ikke ud til, at der er håb om at få andre ting med på listen over ydelser, man kan få fradrag for.
I brevet skriver Skatteministeriet, "…at der ved afgørelsen af hvilke ydelser, der kan fradrages som reparation og vedligeholdelse af eksisterende helårsboliger, af administrative hensyn er anvendt den samme afgrænsning og fortolkning, som blev brugt i forbindelse med Renoveringspuljen i 2009. … Ordningen er som bekendt en forsøgsordning, der gælder i perioden fra 1. juni 2011 til 31. december 2013. Det er aftalt, at ordningen ved sit udløb, skal evalueres med henblik på eventuel videreførelse. I den evaluering vil afgrænsningen af de omfattede ydelser indgå."

Jeg synes ikke, at "administrative hensyn" er godt nok. For mig at se, er det en firkantet og meget lidt fleksibel holdning til det, vi opfatter som en banal forglemmelse i ordningen. Men den skal vi altså vente mere end to år på at få rettet op på… Eller skal vi? Det lader nemlig til, at ministeriet ikke helt har styr på deres minister, men i dette tilfælde gør det bestemt ikke noget…

Skatteminister Peter Christensen udtalte nemlig i sidste uge til pressen, at husstandsvindmøllerne sådan set også bør være en del af ordningen, og han håber, at få husstandsvindmøller omfattet af håndværkerfradraget, når regeringen til efteråret skal genforhandle vækstpakken.

Det er ingen skam at blive klogere, og vi i DS Håndværk & Industri ser frem til genforhandlingen af vækstpakken, så husstandsvindmøllerne kan komme på listen
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109