23948sdkhjf

Energilagring og power2x: Klimapanel udpeger effektive grønne løsninger

Innovationsfonden har nedsat et klimapanel - bestående af landets førende klimaforskere, topledere fra mange af landets største virksomheder, interesseorganisationer, myndigheder og flere - som har haft til opgave at identificere de klimaløsninger og -teknologier, som med afsæt i danske styrkepositioner kan få størst gavn på CO2-udledningen og klimaet.

Det arbejde er nu afsluttet, og i en ny rapport udpeger klimapanelet en række klimaløsninger fordelt på fem overordnede områder.

- Konklusionerne i rapporten er klimapanelets bud på, hvor vi primært bør investere vores grønne midler fremover. Klimapanelets arbejde og konklusioner skal nu indgå i Innovationsfondens kommende arbejde med at udforme en ny investeringsstrategi for klima- og det grønne område, oplyser presse- og mediechef hos Innovationsfonden Jens Bomholt og tilføjer: 

-  Og så håber vi på en masse gode grønne ansøgninger. 

Innovationsfonden har netop, som en del af aftalen om forskningsreserven for 2020, fået 800 millioner kroner ekstra til det grønne område, som skal udmøntes næste år. De penge skal lægges til de cirka 3 milliarder kroner Innovationsfonden har i aktive grønne projekter i øjeblikket.

Løsningernes holdeplads
De fem områder, som klimapanelet har udpeget, repræsenterer langt størsteparten af Danmarks samlede udledning af CO2, og er samtidig områder, hvor Danmark har eksisterende forskning og erhvervsmæssige styrkepositioner.

Områderne er bæredygtigt landbrug og fødevarer; energi og lagring; alternative brændstoffer og transport; byggeri og intelligente bygninger og fremstillingsindustri og materialer.

Alle fem områder omfatter løsninger, hvor dansk innovation har potentiale for at skabe den største reduktion af C02-udledning forankret i danske styrkepositioner inden for forskning, erhvervsliv og regulering.

Løsningerne tæller blandt andet alternative brændstoffer til transport, klimavenlig fødevareproduktion, digitalisering og energieffektiviseringer i byggeri og fremstillingsindustri og ikke mindst et vedvarende og massivt fokus på lagring af vedvarende energi og såkaldt Power2X.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094