23948sdkhjf

Sydkoreanske vindmølleproducenter får en hjælpende hånd

Massiv statsstøtte kan skubbe mindst en af de store sydkoreanske værfter ind på verdensmarkedet for havvindmøller.
Sydkoreanerne planlægger at bygge en kæmpe havmøllepark på 2.500 MW. Udenlandske producenter får dog ikke mulighed for at byde på parken, og dermed får en koreansk producent muligheden for at markere sig på verdensmarkedet. Det skriver Bloomberg News ifølge EPN.

Det er de koreanske værfter Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering og Samsung Heavy Industries, der alle har barslet med et indtog på vindmøllemarkedet. Det selskab der skal bygge den koreanske havmøllepark kan se frem til en samlet ordre på 8,4 mia. dollars.

Hos de danske producenter af havvindmøller Vestas og Siemens frygter man dog ikke koreanernes indtog. Anders Søe-Jensen fra Vestas Offshore hæfter sig ved, at erfaring er den altafgørende parameter, når der skal sælges havvindmøller, og hos Siemens mener talskvinde Eva-Maria Baumann også, at den tyskejede producent kan tilbyde mere attraktive produkter end koreanerne.

- Siemens bevarer sin konkurrencefordel som følge af sin hidtidige historie omkring at bygge vindmølleparker offshore og forbinde dem til elnetværket, ligesom det store udbud af supporttjenester også gør en forskel, siger hun til Bloomberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187