23948sdkhjf

Kunde sagsøger producent af byvindmøller

Det danske entreprenørfirma Logik & Co. er så utilfreds med vindmøllerne fra tyske Venco, at man nu rejser erstatningssag.
Det var ellers med alle de rigtige intentioner, at Logik & Co. for nogle år siden begyndte at arbejde på ”byintegreret vindenergi”. Ideen var at gøre lejligheder selvforsynende med elektricitet. Det københavnske entreprenørfirma screenede derfor markedet og fandt frem til den tyske Venco Twister-mølle. Det skriver Vedvarende Energi & Miljø.

Tyskerne lovede en effekt på 1 kW, og i første omgang installerede Logik & Co. en vindmølle på firmaets eget domicil i Ryesgade. Den tiltrak sig så meget opmærksomhed, at der hurtigt blev installeret i alt otte vindmøller på hustage i København og Jylland

40 % mindre energi end lovet
I 2010 besluttede Logik & Co. sig imidlertid for at kontrollere møllens ydelse. En ansøgning om støtte fra EUDP blev afvist, og i stedet installerede man en mølle på Energistyrelsens prøvestation på DTU, Risø, hvor seniorforsker Peggy Friis stod for kontrollen.

Og resultatet var nedslående. Effekten var hele 40 % ringere end de lovede 1 kW, og ved vindhastigheder over 15 m/s viste det sig, at møllen stort set ikke producerede energi.

De nedslående resultater har nu fået Logik & Co. til at pille alle vindmøllerne ned igen. I stedet vil man nu rejse en erstatningssag mod producenten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11