23948sdkhjf

Skelsættende dag for dansk naturgassystem

Nu flyder opgraderet biogas for første gang ud i det danske naturgasnet. Det er resultatet af et samarbejde mellem Dong Energy, Fredericia Kommune og Fredericia Spildevand.
- Det er banebrydende, at vi nu kan bruge spildevandsrensning og husholdningsaffald i naturgasnettet. I stedet for at brænde biogassen af, kan den opgraderes til naturgaskvalitet og afsættes til vores kunder. Den nye afsætningsmulighed vil åbne op for den længe ønskede vækst i biogas-produktionen, siger Anders Eldrup, Dong Energy’s administrerende direktør.

Fra Nordsøgas til Fredericiagas
Borgmester Thomas Banke er stolt af, at kommunen tager et markant skridt i projektet ”Fra Nordsøgas til Fredericiagas”.

- Borgerne i Fredericia kan komme til at indgå i en større cyklus, hvor affald fra husholdningerne kan vende tilbage til dem i form af energi og transport. Da Dong Energy’s Renescience-teknologi kan håndtere og adskille organisk og uorganisk affald, kan vi måske i fremtiden nøjes med én affaldsspand i stedet for både en sort og en grøn spand. Det forenkler affaldsindsamlingen og sparer både tid, penge og energi, udtaler Thomas Banke.

Fredericia Kommune er i dialog med Trafikstyrelsen om eventuel certificering som Grøn Transportkommune, og et element i kommunens handlingsplan er at forsøge at få biogas i transportsektoren, bybusser, renovationsbiler og lign. som supplement til kommunens satsning på elbiler.

Store ambitioner
Fredericia Centralrenseanlæg er Danmarks næststørste spildevandsrenseanlæg. Det behandler spildevand fra industri og private husholdninger i Fredericia. Og ambitionerne er store, fortæller bestyrelsesformand John Bader:

- Vi forventer at kunne fordoble biogasproduktionen. Ideen er, at Fredericia Centralrenseanlæg bliver et raffinaderi, der udnytter spildevand, husholdningsaffald og biprodukter til biogasproduktion. Et spændende projekt, som vi samarbejder om, med nogle af Fredericias store industrivirksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16