23948sdkhjf

Xergi bygger biogasanlæg efter nyt standardkoncept

Xergi er i fuld gang med at bygge et nyt biogasanlæg på den svenske ø Gotland. Anlægget er det første, der bygges efter et standardkoncept. Høj kvalitet og hurtig montage er blandt fordelene.
Først på sommeren offentliggjorde Xergi en ordre på et nyt biogasanlæg, der skal bygges på den svenske ø Gotland. Byggeriet af anlægget er nu i fuld gang, og allerede den 30. september ventes anlægget klar til de indledende test.

Modulbaseret standardkoncept
Baggrunden for det høje tempo i byggeriet er, at biogasanlægget er det første, der bygges efter et nyt standardkoncept udviklet af Xergi.

- Standardkonceptet betyder, at teknikmodulerne til anlægget er bygget på forhånd efter industrielle principper. Det betyder, at vi kan reducere montagetiden og samtidig sikre en god kvalitet, fordi modulerne er bygget under optimale forhold, forklarer adm. direktør Jørgen Ballermann fra Xergi.

Reaktortankene bygges på stedet og forsynes med de nødvendige tilkoblingspunkter. Derefter løftes teknikmodulerne på plads af en kran.

- Vi er især gode til at lave større kundetilpassede projekter. For at fastholde det høje kvalitetsniveau og den konkurrencedygtige pris på mindre projekter er det efter vores opfattelse nødvendigt at standardisere en del af produktionen. Derfor forventer vi, at det nye standardkoncept vil give Xergi en forøget konkurrencekraft på mindre biogasprojekter, siger Jørgen Ballermann.

Kører efter planen
Ved anlægget i Sverige begyndte man at montere teknikmodulerne sidst i august, og ifølge Xergis projektleder Carsten Hasselgren vil anlægget visuelt fremstå som færdigt den 30. september.

- Det betyder, at projektet kører efter planen, og at vi forventer, at anlægget vil producere den første gas i løbet af cirka 2-3 måneder, fortæller Carsten Hasselgren.

Biogas erstatter fyringsolie
Det nye biogasanlæg på Gotland kommer hovedsageligt til at afgasse husdyrgødning og energiafgrøder. Organiske restprodukter fra lokale virksomheder vil også kunne udnyttes i biogasproduktionen.

Gasproduktionen på anlægget på Gotland forventes at komme op på cirka 20 GWh per år, hvilket svarer til cirka 20 millioner liter benzin. Der er mulighed for at øge produktionen til 30 GWh per år.

Biogassen fra anlægget skal erstatte fyringsolie på Arlas mejeri i nærheden samt opgraderes til naturgas og udnyttes i et lokalt gasnet på Gotland.

Det svenske energiselskab Triventus samt en gruppe lokale landmænd står bag det nye anlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094