23948sdkhjf

Inbicon et skridt nærmere kommercialisering med ny aftale

Samarbejdsaftalen mellem Metso Paper Sweden og Inbicon skal være med til at kommercialisere industrien inden for raffinering af biomasse.
Metso Paper Sweden AB (Metso) og den danske virksomhed Inbicon har indgået en aftale om levering af udstyr til Inbicons biomasseraffinaderiteknologi.

En kombination af svenske og danske teknologier
Som led i aftalen vil Metso og Inbicon samarbejde om design og levering af udstyr til biomasseraffinaderier i fuld industriel skala ved at kombinere Metsos fiberbehandlingsteknologi og Inbicons teknologi til bioethanolproduktion.

- Aftalen er en milepæl i Inbicons historie. Vi har igennem længere tid arbejdet tæt sammen med Metso – et samarbejde, der startede med fælles afprøvning af deres udstyr med vores teknologi. Vi er stolte over, at Metso nu er en del af vores samarbejdsteam i verdensklasse. Vi er også overbevist om, at begge parter med denne aftale har taget det afgørende skridt med hensyn til opskalering af den teknologi, som gør det muligt for bioethanolproducenter at opføre 2G-bioethanolraffinaderier, siger Benny Mai, CEO for Inbicon.

Metsos udstyr anvendes i raffinaderier, hvor ikke-træholdige råmaterialer, som hvedehalm, majsstængler, sukkerrørsfibre og rester fra oliepalmefrugter, kan udnyttes til at fremstille ethanol, fast biobrændsel til energiproduktion og dyrefoder.

Samarbejde vejen til hurtig kommercialisering
Lars Dahlqvist, Senior Vice President for fiberbehandlingsdivisionen hos Metso, siger:

- Med denne aftale har vi taget et vigtigt skridt mod at levere vores udstyr til den nye industri inden for omdannelse af biomasse. Vi ser frem til samarbejdet med Inbicon, som vi ser som den ideelle partner med henblik på hurtig kommercialisering af en helt ny industri inden for raffinering af biomasse.

Også Benny Mai taler kommercialisering.

- Vi har besluttet at indlede samarbejdet inden for et område, hvor begge virksomheder har årelang erfaring, nemlig behandling af ikke-træholdige råmaterialer som rester fra oliepalmefrugter og hvedehalm. Vi er nu i stand til at levere procesteknologien, mens Metso har det udstyr, som kræves til at kommercialisere raffinaderier til 2G-bioethanol, siger Benny Mai.

Fakta om Metso
Metso Paper Sweden AB er en del af Metso Corporation, som er global leverandør af bæredygtige teknologi- og serviceløsninger til pulp- og papir-, mine-, bygge-, automatiserings- og genvindingsindustrien samt energiproduktionssektoren.

Nettoomsætning i 2010: 5.500 mio. euro. Metso har ca. 28.500 ansatte i over 50 lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093