23948sdkhjf

Danske Commodities' CEO blandt de mest indflydelsesrige kvinder i verden

Fortune Magazine har offentliggjort den årlige liste over verdens mest indflydelsesrige kvinder i erhvervslivet. 

Listen tæller 50 af de mest indflydelsesrige kvinder, som er med til at slå glasloftet i stykker og gå forrest, blandt andet i brancher hvor kvinder er underrepræsenterede.

Fortune har placeret Danske Commodities’ CEO Helle Østergaard Kristiansen som nr. 31 på den prestigefyldte liste. Som eneste dansker på listen repræsenterer Østergaard Kristiansen Danmarks voksende betydning inden for global energi og den grønne omstilling.

- I de seneste år har Danmark etableret sig som en central spiller inden for grøn energi. Som energihandler er Danske Commodities med til at effektivisere energisystemet og bane vejen for en grøn omstilling uden subsidier. På den måde er vi med til at gøre grønne ambitioner til en rentabel forretning. Jeg ser optagelsen på Fortunes liste over de mest indflydelsesrige forretningskvinder som en anerkendelse af den vigtige udvikling i energibranchen – og så er det selvfølgelig også en stor personlig ære, siger Danske Commodities’ CEO Helle Østergaard Kristiansen.

Til trods for at energi aldrig har været et vigtigere emne, er kvinder fortsat massivt underrepræsenterede i branchen.

Ifølge en rapport fra Boston Consulting Group er der færre kvinder i energibranchen end nogen anden af de store industrisektorer. På verdensplan udgør kvinder mindre end en fjerdedel (22 pct.), mens der kun er 1 pct. kvindelige CEOs på tværs af hele energisektoren.

I april 2019 blev Helle Østergaard Kristiansen udnævnt til CEO for Danske Commodities, der er Danmarks 10. største virksomhed målt på omsætning. 

Helle Østergaard Kristiansen har ansvaret for 300 medarbejdere og en voksende energihandelsforretning, der strækker sig på tværs af 39 globale energimarkeder.

Top 10

1. Ana Botín, Bestyrelsesformand, Banco Santander, Spanien
2. Emma Walmsley, CEO, GalxoSmithKline, U.K.
3. Dong Mingzhu, Bestyrelsesformand og præsident, Gree Electric Appliances, Kina
4. Jessica Tan, Co-CEO, COO og CIO, Ping An Group, Kina
5. Isabelle Kocher, CEO, Engie, Frankrig
6. Alison Rose, CEO, Royal Bank of Scotland, U.K.
7. Shemara Wikramanayake, CEO, Macquarie Group, Australien
8. Alison Cooper, CEO, Imperial Brands PLC, U.K.
9. Anne Rigail, CEO, Air France-KLM, Frankrig
10. Maggie Wu, CFO og chef for strategiske investeringer,Albibaba, Kina

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125