23948sdkhjf

Forbrændingsanlæg møder ny forhindring

Forbrændingsanlægget ved Kjellerup møder en ny forhindring. En af ejerkommunerne bag L90 maner til besindighed og vil parkere planerne et års tid.
Lige som politikerne i Silkeborg stemte ja til forbrændingsanlægget , ligeså hurtigt blev der stukket en ny kæp i hjulet for affaldsselskabet L90 og etableringen af et gigantisk forbrændingsanlæg ved Kjellerup.

Vejle bliver banemand
Kommunalbestyrelsen i Vejle Kommune, der er en af de største ejerkommuner bag L90, har besluttet at bede selskabet L90 om at sætte planerne om det gigantiske forbrændingsanlæg på stand-by. Det sker ellers efter at politikerne i Silkeborg kommune vendte tommelfingrene opad til etablering af anlægget. Det skriver Vejle Amts Avis.

- Vi har henstillet til vore medlemmer i L90’s repræsentantskab om, at de skal trække lidt i bagkanten. Vi mener at det ville være fornuftigt at se tiden an i et års tid. Der er ingen grund til at træffe en beslutning nu, siger Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V).

Den mindste af L90s 13 ejere, Holstebro Kommune har sagt nej til anlægget og meddelt, at man ønsker at udtræde af ejerkredsen.

Dermed skabes der endnu engang usikkerhed om projektet.

Usikkerhed årsag til nøl
- Hvis anlægget bygges, skal vi gældsætte os for mellem 140 og 150 mio. kr. Det er mange penge, når vi ikke i vores glaskugle kan se, hvordan affaldsmængden vil udvikle sig. Vi risikere at stå i en situation, hvor vi må importere affald for at fodre anlægget. Hvordan omverdenen vil reagere på den situation ved vi ikke, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Han føler sig samtidig ikke tryg ved L90s økonomiske beregninger for driften af anlægget. Afskrivningsperioden på anlægget på 30 år er for lang, mener han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109