23948sdkhjf

Ovnlinje hos Norfors lukket ned

Ovnlinjerne på Norfors i Hørsholm behandler affald fra fem ejerkommuner døgnet rundt, syv dage om ugen.

Én gang om året lukkes ovnlinjerne ned, så der kan laves forbedringer og vedligehold på de store affaldsforbrændingsovne.

I år er ingen undtagelse.

Men i år har der været et særligt fokus på den del af ovnlinje 4, som renser røggassen.

Det oplyser Norfors på sin hjemmeside.

Årsagen er, at målinger forud for stoppet havde vist problemer med effektiv rensning af røggasserne for dioxiner og furaner.

Plan for rensningen
Sammen med Miljøstyrelsen lavede Norfors en plan for en forbedring af røggasrensningen.

Planen omfatter: 
• Intensiveret overvågning af røggassens indhold af disse stoffer, så der gennemføres målinger hver måned mod tidligere 2 gange hvert år.
• Intensiveret rensning for de nævnte stoffer, således at grænseværdierne med sikkerhed overholdes, dette gøres bl.a. ved at øge mængden af de rensestoffer, der tilsættes i renseprocessen.
• Anlægget lukkes, og der gennemføres en ekstraordinær gennemgang af anlægget, hvis der måles stofmængder over det tilladte.
• Dokumentation for gennemførelsen af disse tiltag fremsendes løbende til Miljøstyrelsen.

Samarbejde med Miljøstyrelsen
Kort efter det årlige revisionsstop var gennemført og anlægget i drift igen, foretog Norfors en måling på anlægget for at få en indikation af om de tiltag, man i forbindelse med revisionstoppet havde gennemført, havde reduceret udledningerne.

Den måling blev foretaget 11. juli.

En måling så kort tid efter et revisonsstop vil dog ikke være retvisende, da driftsforholdene efter revisonsstop først er stabile efter nogle uger.

Norfors foretog derfor – som aftalt med Miljøstyrelsen – endnu en måling den 18. juli.

- De foreløbige resultater af den tidlige måling (pr. 11. juli, red.) foreligger nu. Det foreløbige resultat viser at indholdet i røggassen er over grænseværdierne, skriver Norfors på sin hjemmeside

Derfor har selskabet aftalt med Miljøstyrelsen, at ovnlinje 4 lukkes ned. Når resultatet af denne måling foreligger, tages der beslutning om det videre forløb, fremgår det af selskabet s hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078