23948sdkhjf

Vrøvl om lånegaranti: Linkogas-formand lægger sig fladt ned

Løsgængeren i Vejen Kommunes byråd Anni Grimm har i otte måneder forsøgt at gøre opmærksom på, at biogaselskabet Linkogas har misligholdt bestemmelserne om en lånegaranti, som Vejen Kommune har stillet i forbindelse med et lån på fem millioner kroner hos Kommunekredit.

Det skriver JydskeVestkysten

Allerede i oktober gjorde hun opmærksom på, at Linkogas’ vedtægter ikke var godkendt af Vejen Byråd. Ej heller havde biogasselskabet forelagt byrådet de større investeringer, som der i øjeblikket er gang. Nemlig en udvidelse for 100 millioner kroner.

Hvordan sagen er endt, som den er, kan borgmester Egon Fræhr ikke svare på. Han påpeger, at kommunen har haft kendskab til udvidelsen, da kommunen har givet tilladelse til den igangværende udvidelse, men hvorfor der er gået så lang tid, kan han ikke svare på.

Sønnike over knæet
Hos Linkogas erkender formand Aksel Buchholt sit ansvar for, at kommunen ikke har fået tilsendt vedtægterne eller er blevet orinteret om de større projekter.

Han siger dog som borgmesteren, at kommunen har et ganske godt kendskab til det igangværende projekt – netop på grund af de udstedte bygge- og miljøtilladelser.

Selvom han lægger sig fladt ned, kan det undre ham at han på intet tidspunkt har fået besked på at få bragt tingene i orden.

Vejen Byråd har nemlig en repræsentant siddende i bestyrelsen hos biogasselskabet – det var indtil sidste efterår Claus Grimm.

- Nu får jeg på puklen af Anni Grimm, og det er helt i orden, for ansvaret er mit. Men måske skulle Anni Grimm også tage sønnike over knæet, for jeg mener godt, at byrådets repræsentant kunne have givet mig besked på at få bragt tingene i orden, siger Aksel Buchholt til avisen.

Aksel Buchholt og Linkogas arbejder i øjeblikket på at få indfriet lånet hos Kommunekredit. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078