23948sdkhjf

Dansk-spansk cleantech-samarbejde skaber muligheder

Et samarbejde mellem den spanske vindmølleproducent Gamesa og Eksportrådet i Spanien åbner op for nye muligheder for danske iværksættere.
En af verdens største vindmølleproducenter Gamesa er bekendt med Danmarks rolle som foregangsland inden for cleantech. Derfor vil producenten gerne i kontakt med danske cleantech-iværksættere.

For 50 mio. euro fondsmidler
Gamesa har etableret en fond på 50 mio. euro til strategiske investeringer i iværksættervirksomheder i de næste 5 år. Gamesa vil således få en betydelig aktionærposition i pågældende firma, dvs. ca. 20%-30%, for på den måde at benytte industrielle og forretningsmæssige synergier.

Fonden er en af hjørnestenene i firmaets forretningsudvikling, og fokuserer primært på følgende 6 teknologiske områder:
  • Strøm- og tidevandsenergi
  • Ny generations PV-solar
  • Energilagring
  • Bæredygtig transport (elbilen)
  • Energi-effektivitet
  • Offgrid løsninger

Gamesa har allerede foretaget et par investeringer i nordamerikanske virksomheder: 28% i SkyBuilt Power og 25% i Worldwater & Solar Technologies, og der er flere på vej.

Det dansk-spanske samarbejde
Aftalen mellem Gamesa og Eksportrådet i Spanien skal være med til at generere et deal-flow af danske virksomheder og en standardiseret ansøgningsprocedure, for på den måde at sikre at danske ansøgninger vil blive behandlet med særlig opmærksomhed, og at der modtages en efterfølgende kvalificeret tilbagemelding.

Interesserede virksomheder kan kontakte Danmarks Handelskontor i Barcelona enten pr. email eller telefon.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095