23948sdkhjf

EU-Kommissionen revser Danmarks grønne ambitioner

Der skal mere kød på de danske planer for blandt andet energieffektivisering, lyder det fra EU-Kommissionen i ny klimakarakterbog.

Tirsdag skal de 28 EU-kommissærer for første gang uddele karakterer til EU-landenes nationale planer for, hvordan de har tænkt sig at nå EU’s klimamål for 2030.

Her får Danmark en venlig, men bestemt henstilling om at få fyldt nogle huller ud, i forhold til hvordan man fra dansk side i praksis vil levere sin del af varen.

Det skriver Altinget.

Danmark får i alt ti henstillinger, som rammer ned i alle de tre klimamålsætninger, som EU har sat sig for 2030, om at udlede mindst 40 procent mindre CO2, lade mindst 32 procent af energiforbruget komme fra vedvarende energikilder og forbedre energieffektiviteten med 32,5 procent.

Udslipsreduktion, VE og effektivisering
Ifølge Altingets oplysninger sætter Kommissionen spørgsmålstegn ved, hvordan Danmark har tænkt sig at komme i hus med sit nationale mål om en udslipsreduktion på 39 procent i de sektorer, der ikke er dækket af EU’s kvotehandelssystem. 

Det gælder byggesektoren, transportsektoren og landbruget. Her efterlyser de blandt andet mere omkostningseffektive politikker for byggeriet og bedre definerede transportpolitikker.

Danmark får ros for sit ambitiøse mål om at have mindst 55 procent vedvarende energi i 2030 – et mål, som en kommende rød regering lige nu forhandler om et opjustere yderligere. Kommissærerne kunne dog godt tænke sig at vide lidt mere om, hvordan man rent faktisk har tænkt sig at nå et sådant mål.

Den største løftede pegefinger kommer på spørgsmålet om energieffektivisering, hvor der kommer et vink med en vognstang fra Bruxelles om, at der skal skiftes dansk kurs.

Her er der brug for et 'substantielt øget ambitionsniveau' for reduktioner i både det primære og det endelige energiforbrug og for 'at foreslå mere ambitiøse politikker og målsætninger', lyder det i det lækkede udkast.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079