23948sdkhjf

Australsk virksomhed færdigtester tagmølle

Det australske firma Katru er netop blevet færdig med at teste tagmøllen Implux, der udmærker sig ved at holde på vinden.
Efter syv års udvikling og tests af tagmøllen Implux kan det lille firma Katru nu dokumentere, at møllen indfanger 87 % af vinden. Det skriver physorg.com ifølge Ingeniøren.

Design gør møllen effektiv
Det er ikke første gang en virksomhed har fremstillet en vindmølle med vertikale rotorakser, men ifølge physorg.com skulle Implux’s design være ganske nyt og banebrydende, da møllen ganske effektivt opfanger skiftende vinde.

Møllen er udstyret med vandrette møllevinger, der sidder på toppen af en lodret akse. Vingerne aktiveres af luften fra et kammer, der har opsamlet vinden og holdt på den, indtil den skubbes op og sætter gang i vingerne.

Den første test af møllen er netop gennemført på en bygning i Singapore.

87% af vinden opfanges
Manden bag Katru og møllen Implux, Varan Sureshan, kan i dag dokumentere at 87% af vinden opfanges og sendes op ad i møllen for at sætte gang i rotoren.

Simuleringer viser, at en fire meter høj mølle med en rotor på to meter i diameter burde kunne producere op til 2 kW.

Varan Sureshan planlægger at sende nogle mindre modeller på markedet i første omgang. Det skulle gøre det muligt for langt flere at hoppe med på tagmølle-bølgen.

Møllerne forventes at komme på markedet i USA til næste sommer og estimeret pris bliver 50.000 kr.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078