23948sdkhjf

Københavns Energi overvejer køb af Amagerværket

Det kommunale energiselskab vil sikre en CO2-neutral energiproduktion i 2025.
Sidste år besluttede Vattenfall at sælge sine danske kraftvarmeværker. Blandt disse er Amagerværket, og en ny ejer her kan komme på tværs af København Kommunes klimastrategi, hvor ambitionen er at være CO2-neutral i 2025.

- Vi aftager fjernvarme fra værket, og vi håber på en omlægning til biomasse. Det har Vattenfall en vis forståelse for, men vi er bekymrede for, om en ny ejer har den forståelse, udtaler Lars Therkildsen, administrerende direktør for KE, til Politiken.

Har tre muligheder
For at nå klimamålsætningen ser Københavns Energi tre muligheder i forhold til Amagerværket.

Den ene mulighed er at købe værket og dermed selv stå for en omlægning til biomasse. Alternativt kan Københavns Energi bygge et nyt biomasse-varmeværk. Sidst med ikke mindst kan man udvide produktionen på Avedøreværket, hvilket dog vil kræve en omlægning af infrastrukturen.

Lars Therkildsen forventer, at der tages en beslutning i august. Han afviser samtidig, at der bliver tale om overproduktion, hvis valget falder på opførelse af et nyt varmeværk. Samtidig skal Ørstedværket og Svanemølleværket nemlig udfases inden for en kort årrække.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11