23948sdkhjf

Flere testpladser udpeget til vindmøller

Naturstyrelsen peger på 31 mulige pladser i Danmark, hvor vindmølleproducenterne kan teste nye møller.
I Østerild er skovrydningen gået i gang på den kommende testplads til prototype-vindmøller. Og hvis vindmølleproducenterne er interesserede, kan der i de kommende år skyde nye testpladser op adskillige steder i landet. Det skriver Jyllands-Posten.

I en ny rapport har Naturstyrelsen udpeget syv steder, der er egnede til test af prototype-møller og 24 steder, der er egnede til test af serie 0-møller. Testpladserne vil dog kun kunne tages i brug, såfremt vindmølleproducenterne har behov for dem.

Vindmølleindustrien har brug for pladserne
Dermed kan der potentielt blive sat 80 0 serie-møller op i Danmark over de kommende år. De fleste af testpladserne ligger i Vest- og Nordjylland, men også på Sydsjælland og Lolland har Naturstyrelsen fundet egnede steder. Prototypemøllerne vil kunne opstilles i Tønder, Ringkøbing-Skjern og Jammerbugt kommuner.

- Vindmølleindustrien har behov for testpladser til op til 10 prototypemøller frem til 2020. Regeringen ønsker at imødekomme vindmølleindustriens behov for yderligere testpladser ved at hjælpe med planlægningsarbejdet, hedder det ifølge Jyllands-Posten i rapporten.

Ligesom testcentret i Østerild er også de kommende pladser en del af en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073