23948sdkhjf

Cowi klar med energi-offensiv i USA

Den danske ingeniørkoncern vil erobre det amerikanske marked for rådgivning inden for vindmøller og fjernvarme.
Miljøvenlig energi er særdeles hot i USA for øjeblikket, og derfor er der stor efterspørgsel efter viden på området. Cowi øjner derfor et lukrativt marked på sigt, og over de kommende tre år skal der investeres i en etablering af koncernens energiaktiviteter i USA.

- Det er helt afgørende, at vi er med. Vores konkurrenceparameter er effektive systemer, men vi kan ikke gå ud og lede efter projekterne selv, så derfor samarbejder vi med lokale rådgivere, siger vice president for Energiplanlægning hos Cowi, Jens Ole Hansen, til Børsen.

Følger efter Rambøll
I første omgang satser den danske ingeniørkoncern på at stable en forretning med 50 ansatte på benene i løbet af fem år. Inden for samme tidsramme er det et mål, at projektet kommer til at hvile i sig selv.

Dermed følger Cowi i hælene på konkurrenten Rambøll, der allerede har etableret kontor i New York, efter at man har landet en række projekter i USA. Også her ser man stort potentiale i det nordamerikanske marked.

- Vi har nok mest set på USA, men vi vil udvide i Canada, hvis vi får opgaver herovre. Potentialet er enormt, udtaler Jens Overgaard, som leder Rambøll’s fjernvarmedivision, til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219