23948sdkhjf

Dansk vind-virksomhed nummer et

KR Wind ligger nu nummer et på listen over virksomheder, der har opført flest megawatt vindenergi globalt set.
En ny opgørelse viser, at danske KR Wind ligger i spidsen, når det kommer til opsætning af vindmøller verden over. Siden 2002 har virksomheden opsat 5.662 vindmøller, eller 9.676 MW fordelt på 219 projekter, primært i Europa og Nordamerika, og det udløser en førsteplads på verdensplan inden for opsætning målt i MW. Det er cleantech researchvirksomheden Energy Acuity, der står bag de samlede tal for vindmølleprojekter verden over:

- Som dansk virksomhed og som en del af det danske vindmølleeventyr var vi nogle af de første, der specialiserede os i transport og opsætning af vindmøller. Derfor har vi en erfaring og knowhow, der gør, at vi kan løse alle typer opgaver. Derudover er vi blevet et kendt og anerkendt navn inden for den globale branche, og det har vi naturligvis stor gavn af, når nye projekter bliver til, forklarer administrerende direktør hos KR Wind John Hartvig Larsen.

Satser på nye markeder
Kernekompetencerne er transport, opsætning og installation af vindmøller, og KR Wind har især været i stand til at træde til på beliggenheder, hvor andre leverandører giver op. Men det kræver en fortsat indsats at bevare førstepladsen:

- Hvis vi vil bevare vores position på verdensmarkedet fremover, er det af største vigtighed, at vi konstant udvikler os inden for vores område, siger John Hartvig Larsen, og fortsætter:

- Men det er også essentielt, at vi følger med på de nye markeder. Vi er allerede godt etableret i USA, Canada og Europa og satser bevidst på udvalgte lande i Asien, Stillehavsområdet, Afrika og Sydamerika.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063