23948sdkhjf

Ideer til vindmøllestyring indbringer international pris

Energiforskere ved Aalborg Universitet er blevet hædret for deres arbejde om mulig styringer af 10 MW vindmøller.
Aalborg Universitets energiforskere har endnu engang fået hæder for deres forskning indenfor fremtidens vindmøller.

Denne gang er forskernes artikel blevet udvalgt som den bedste blandt 400 internationale artikler ved en konference, IEEE International Symposium on Industrial Electronics (ISIE 2011), i Gdansk, Polen.

Artiklen omhandler mulige styringer til vindmøller i størrelsen 10 Megawatt (MW), som er måske aktuelle i 2015. Forskerne har lavet en analyse af mulige løsninger og sammenlignet dem meget detaljeret – både gear-løse koncepter og med et-trins gear, og det arbejde vil være et bidrag til udvælgelsen af fremtidige vindmølle-løsninger.

Arbejdet er udført af ph.-d.-studerende Ke Ma, professor Frede Blaabjerg – begge institut for Energiteknik – Aalborg Universitet, samt professor Dehong Xu, Zhejiang University, Kina.

- Arbejdet fortsætter de næste år – Ke Ma er lige startet på sit ph.d.-studie, og vi har udviklet gode værktøjer til at kunne lave detaljerede studier af fremtidens vindmøller, hvor vi også bliver i stand til langt bedre at kunne beregne pålideligheden af de omformere, der indsættes, fortæller professor Frede Blaabjerg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078