23948sdkhjf

Hvor kommer energien fra?

Skal dine børn være energi-nørder? Så lad sommerferiens udflugt gå til en af Danmarks mange forlystelser, hvor energi og læring er i højsædet.
I Danmark findes et væld af forlystelser for børn og barnlige sjæle. Og nu da sommeren og sommerferien er over os, har Energy Supply, som forrige år, fundet et par forlystelser, der er helt i tråd med portalens og tidens ånd, og hvor I kan få svar på mangt og meget om energi i Danmark.

Danfoss Universe
Beliggende på Als i det sønderjyske finder man Danfoss Universe. En 9 ha stor park, hvor man kan tumle sig fra det ene eksperiment og naturfænomen til det andet. Der er mulighed for at gå på opdagelse i hverdagens teknologi og blive langt klogere på de forskellige energiformer.

Danish Wave Energy Center
Tag til Hanstholm og besøg Hanstholm Havneforums udstillingspavillon for byens bølgeenergisatsning. Via en gangbro kan man endvidere besøge bølgeenergianlægget Wave Star, mens Dexawave-anlægget besøges via fotos og webcam.

Energimuseet
I Bjerringbro i det midtjyske ligger Energimuseet, der lader dig komme helt tæt på elektricitetens forunderlige verden - og gi'r dig et væld af muligheder for at opdage, prøve, forundres og mindes.
Du kan se Danmarks største vandkraftværk, Tangeværket, der er i fuld brug og har været det i over 80 år.

Experimentarium
- Du bliver sjovt nok klogere, er sloganet for Danmarks Experimentarium beliggende i Hellerup. Får svaret på spørgsmålene: Hvad er energi? Hvor kommer det fra? – Og hvorfor er vores forbrug og produktion af energi så central for Jordens fremtid? i Experimentariets energi-udstilling.

Gasmuseet & brintUNIVERSET
Gasmusset i Hobro består også af brintUNIVERSET, hvor man kan forsøge sig med produktionen af energi. Derudover er der udstillinger om gas, energi og forbruget af energi samt om de energiforbrugende ting, som vi omgiver os med i hjemmet.

Horns Rev Wind Farm Visitor’s Centre
Ved Blåvandshuk Fyr danner den gamle fyrmesterbolig rammen om en udstilling om møllerne på Horns Rev. Find ud af hvordan en vindmølle fungerer, og hvordan du kan spare energi på børneværelset.

H2Interaction
H2Interaction i Vestenskov på Lolland er en interaktiv udstilling om brintteknologi og vedvarende energi. Udstillingen er baseret på avancerede teknologier, og en række interaktive installationer gør det muligt for de besøgende at lege sig til viden om fremtidens energi.

Lydum Mølle
At de lokale har interesse i at drive et gammel elværk kommer de besøgende til gode på Lydum Mølle, hvor man kan opleve livet på et jævnstrømsværk.

Randbøldal-museet
På museet Randbøldal kan du med afsæt i vandkraften få et indblik i mange forskellige energiformer fra fortiden ind i nutiden og ud i fremtiden - og selv få lov at pille, røre og sætte i gang og opleve energiproduktion på nært hold.

Økolariet
Økolariet er et viden- og oplevelsescenter om natur, miljø, klima og energi beliggende i Vejle. Her kan man besøge udstillingen Energi & Transport, hvor man blandt kan følge elbilens udvikling på en interaktiv tidslinje. Henover sommeren kan du endda prøve at designe din egen lyd til elbilen.

God fornøjelse!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079