23948sdkhjf

Frankrig: Havvindmøller med dansk ekspertise

Et stort projekt, der omfatter installation af 600 havvindmøller, bliver i juli sendt i udbud af den franske energiminister. Der skæves til de danske erfaringer.
Den danske Ambassade i Paris følger nøje processen omkring udlicitering af Frankrigs første off shore vindmølleparker.

Det er et stort projekt, der omfatter opførelsen af 600 off shore vindmøller i fem forskellige zoner senest i 2015. De 600 havvindmøller har en kapacitet svarende til 3000 megawatt, og projektet udgør en samlet værdi på 75 milliarder kroner.

Ifølge den franske energiminister Eric Besson vil udbuddet blive offentliggjort i begyndelsen af juli 2011, og seks måneder efter, dvs. januar 2012, skal kandidaterne præsentere deres svar. Herefter vil Regeringen udnævne projektvinderne for hver af de fem zoner i begyndelsen af april 2012.

Frankrig har endnu ikke den fornødne erfaring med at installere møller på havet, og der refereres ofte til den danske ekspertise.

Handelsafdelingen er derfor i løbende dialog med vigtige institutionelle aktører, og har gode kontakter til de vigtigste energivirksomheder, der forventes at byde på udbuddet.

Danske virksomheder, der ønsker at gøre sig gældende på dette marked, skal gøre sig synlige og skabe de rette kontakter så tidligt som muligt. Handelsafdelingen bistår gerne med rådgivning og hjælp til at identificere de rette kontakter og indsatsområder.

For yderligere information kan Karen-Luise Johansen, Den danske Ambassade i Paris, kontaktes på tlf.: + 33 1 44 31 21 18 eller mail: paramb@um.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11