23948sdkhjf

Dong og Bladt i vindmøllefundament-samarbejde

Dong Energy og Bladt Industries har tirsdag efter EU-udbud underskrevet en rammeaftale om et langsigtet samarbejde om fremstilling af fundamenter til Dong’s fremtidige havmølleparker i Nordeuropa.
- Samarbejdet er det første af sin art inden for havmølleindustrien og understreger Dong Energy's unikke position som markedsleder. Dong Energy har således bygget flere havmølleparker end alle andre. Aftalen viser, hvordan Dong Energy's grønne investeringer i udlandet kommer Danmark til gode, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Aftalen giver Dong Energy mulighed for at købe op til 600 fundamenter hos Bladt Industries. Fundamenterne i rammeaftalen forventes produceret på Bladts fabrik i Aalborg, og aftalen giver også Dong indflydelse på valg af stålleverandører.

Samarbejder også om udvikling
I takt med at havmølleprojekter opføres på stadig dybere vand, bliver behovet for at tænke nyt inden for design og konstruktion af fundamenter stadig større.

Derfor vil partnerne også samarbejde om design af fundamenter og se på, hvordan fremstillingen af fundamenterne kan optimeres.

Bladt Industries har tidligere leveret fundamenter til Dong Energy's havmøllepark Horns Rev 2, leverer i øjeblikket fundamenter til London Array havmølleparken og skal næste år levere til Anholt Havmøllepark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125