23948sdkhjf

Undervandsarbejdet med Nord Stream rørledningen er nu færdigt

Alle tre sektioner af den 1.224 kilometer lange naturgasrørledning er nu blevet koblet sammen under vandet. Den første rørledning bliver sat i drift i fjerde kvartal af 2011.
Den fuldendte rørledning gennem Østersøen bliver nu klargjort til sammenkoblingen ved de to ilandføringsanlæg i hhv. Rusland og Tyskland, der finder sted senere på sommeren.

Sammenkoblingen en stor succes
Sammenkoblingen af de tre sektioner, som foregik via undervandssvejsning blev gennemført med stor succes på to offshoredestinationer.

Sammenkoblingen af de to første sektioner fandt sted ud for den finske kyst ved en havdybde på ca. 80 meter. Sammenkoblingen af den anden og tredje sektion fandt sted ud for Gotland ved en havdybde på ca. 110 meter.

Hver af de to sammensvejsningsprocesser blev udført i et undervands svejsehabitat og blev fjernkontrolleret fra dykkerskibet Skandi Arctic fra Technip.

Rørlægningsarbejde pågår stadig
Hver af de to parallelle Nord Stream naturgasrørledninger består af 101.000 ca. 12 meter lange rør med en diameter på 1.153 millimeter. Rørene, der er beklædt med et betonlag, vejer hver ca. 23 tons.

Rørene til rørledning 1 blev svejset sammen ombord på særlige rørlægningsfartøjer og lagt på havbunden langs en præcis fastlagt rute, der var aftalt med myndighederne i de fem lande, hvis farvande rørledningen går igennem: Rusland, Finland, Sverige, Danmark og Tyskland.

De to primære rørlægningsfartøjer, der blev brugt til den første rørledning er Castoro Sei fra Saipem og Solitaire fra Allseas. Begge fartøjer er for øjeblikket i færd med at lægge rørledning 2 i Den Finske Bugt.

Med seks kilometer om dagen
Arbejdet på rørledning 2 skrider frem med omkring seks kilometer om dagen, og indtil videre er mere end 230 kilometer af rørledningen blevet konstrueret.

Når begge rørledninger er fuldt operationelle i slutningen af 2012 er Nord Stream rørledningen i stand til at transportere 55 millioner kubikmeter (m3) gas om året til Europa.

Det forventes ikke, at nogen anden rørledning med en kapacitet på mere end ti milliarder kubikmeter bliver sat i drift før 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078