23948sdkhjf

1.400 m2 solceller på taget hos Niras

Virksomheden Drivhuseffekten Aps skal installere 780 solpaneler på taget af Niras’ nye domicil i Allerød.
Når Niras flytter ind i sit nye domicil i Allerød bliver det med 1.400 m2 solceller på taget, skriver dagbladet Børsen.

Solcelleanlægget opføres af Drivhuseffekten ApS i samarbejde med elinstallatør Svend Lajer & søn A/S, som skal udføre elarbejdet.

Den mest effektive energiløsning
Niras har foretaget en del analyser og fundet, at et stort solcelleanlæg er den mest økonomiske og miljømæssigt effektive energiløsning for den eksisterende ejendom, der er ejet af Topdanmark Ejendom A/S.

- For Niras har det, som en førende energi- og miljørådgiver, været en prioritet at energieffektivisere et eksisterende byggeri som alternativ til at bygge nyt. Vi kommer med vores nye domicil til at vise, at det kan være en både økonomisk og klimamæssigt bedre løsning at energieffektivisere en eksisterende ejendom med et stort, effektivt solcelleanlæg end at efterisolere eller bygge nyt, siger Carsten Toft Boesen, administrerende direktør i Niras Gruppen.

Bidrager markant til ejendommens bæredygtighed
Solcelleanlægget kommer til at bestå af 780 solcellepaneler, der placeres på taget af ejendommen. Det samlede areal, der dækkes af cellerne bliver på 1.400 m2.

Anlægget kommer til at producere 170.000 kilowatttimer pr. år og dermed forsynes ejendommen overvejende af CO2-neutral el.

Udover CO2-neutral el bidrager solcellerne også til ejendommens bæredygtighed.

- Vi interesserer os meget for bæredygtighed og har sammen med Niras fundet ud af, at etablering af et solcelleanlæg på ejendommen vil bidrage markant til ejendommens bæredygtighed. Vi vil gerne sikre, at vores ejendomme er bæredygtige, og solceller er et af flere alternativer, som vi har kig på, siger Birger Grubbe, administrerende direktør i Topdanmark Ejendom A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067