23948sdkhjf

Terma sætter skub i vindmølleprojekter med ny radar

Den danske forsvarsindustri-koncern sætter skub i opførelsen af vindmølleparker med en ny type radar, der løser konflikten mellem vindmølleparker og flysikkerheden.
Terma er klar med en lille nyhed af de helt store.

En nyudviklet radar ved navn Scanter 4002 gør det nemlig muligt at flyve over områder, hvor der foregår en stor vindmølleaktivitet.

45 pct. af alle vindmølleparker sat i stå
Hidtil har det været svært for nutidens radarer at skelne mellem den aktivitet, vindmøllerne frembragte, og eksempelvis fly.

Og da regeringer verden over har valgt at prioritere flysikkerheden højere end vedvarende energi, har denne konflikt medført, at adskillige planlagte vindmølleparker endnu ikke er blevet opført.

Ifølge Terma blev cirka 45 procent af alle nye vindmøllepark-projekter i USA eksempelvis udskudt eller afvist i 2009 som følge af problematikken.

- Termas Scanter 4002-radar kan hjælpe myndigheder over hele verden med at nå deres mål for genanvendelig energi. Dilemmaet mellem vindenergi og flysikkerhed er løst med en fleksibel og overkommelig løsning. Den innovative og unikke radarteknologi kommer til at støtte udviklingen af vindmølleparker som et værktøj til at forhindre udsættelse af nuværende og fremtidige projekter, siger Morten Winterberg, Senior Vice President hos Terma.

Video viser effekten
Ifølge firmaet fra Lystrup er Scanter 4002 i stand til at skelne præcist mellem den aktivitet, vindmølleparkerne frembringer (på engelsk kaldet ”cluster”), og så den aktivitet, som kommer fra fremmede fly, helikoptere og lignende.

Terma har selv lagt denne video af radaren ud på YouTube:


[flash][width]500[/width][height]390[/height][address]http://www.youtube.com/v/M7Pp2jNjFAM[/address][/flash]

Ny præsident og CEO i Nordamerika
Terma meddeler i øvrigt, at datterselskabet Terma North America Inc. har ansat Steve Gress Jr. som President & CEO for firmaets afdeling i Nordamerika per dags dato.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078