23948sdkhjf

Energitjenesten: Minimøller leverer for få kilowattimer

Energitjenesten har på det seneste haft kontakt til en række utilfredse minimølle-ejere: Deres minimøller producerer langt fra den strøm, producenten lover.
De små minivindmøller skyder hastigt op i landskabet i disse år. Men flere nye vindmølleejere er utilfredse med deres investering. De oplever nemlig, at deres mølle ikke leverer nær den strøm, som producenten har lovet, skriver Energitjenesten i en pressemeddelelse.

Tilbagebetalingstid på 60 år
Karsten Søgaard fra Billund er en af de utilfredse vindmølleejere. Han har investeret i en 3 kW minimølle, der på årlig basis skulle producere op til 5000 kilowattimer – det lovede producenten i hvert fald.

Ud fra producentens vindmålinger i området vurderede Karsten Søgaard, at ca. 3500 kilowattimer om året var realistisk. Det svarer i øvrigt til det årlige elforbrug i en sparsommelig husstand. Men det skulle vise sig, at producentens løfter var de rene luftkasteller.

Møllen leverer godt sølle 1000 kilowattimer om året. Vindmøllen har en normalpris på ca. 110.000, hvilket i Karsten Søgaards tilfælde ville betyde en tilbagebetalingstid på ca. 60 år. Til sammenligning er levetiden for en sådan mølle sandsynligvis meget kortere.

Dårlige møller på vej ud af markedet
Energitjenesten, som giver uvildig og gratis energirådgivning, har haft flere utilfredse vindmølleejere i røret.

- Det er ofte de helt små minimøller, som ikke kan producere de lovede kilowattimer, fortæller Lars Campradt fra Energitjenesten.

- Men vi ser heldigvis, at mange at de små vindmøller glider ud af markedet igen. Til gengæld har folk generelt succes med de større husstandsmøller, slutter han.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078