23948sdkhjf

Seas-NVE køber Vordingborg Elnet

Vordingborg Forsyning og Seas-NVE er blevet enige om, at Vordingborg Elnet sælges og senere på året fusioneres med netselskabet Cerius. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Handlen sker i forlængelse af Vordingborg Forsynings ønske om at skærpe sit fokus på drift af forsyningens vand-, varme- og spildevandsselskaber.

- Jeg er glad for, at det er en enig bestyrelse og generalforsamling, der indstillede til vores ejerkreds, Vordingborg Kommunalbestyrelse, at vi nu afhænder Vordingborg Elnet. Der har tidligere været taget tilløb til at afhænde elnettet, og nu skulle det være. Hen over sommeren og efteråret 2018 har vi haft konstruktive drøftelser med Seas-NVE om muligt køb. Jeg er derfor glad for, at vi er blevet enige, for vi ser ikke længere os selv som de rette ejere, udtaler Kurt Johansen, bestyrelsesformand i Vordingborg Energi Holding.

Om baggrunden for købet af Vordingborg Elnet siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Seas-NVE:

- Vi ønsker at være med til at drive udviklingen af det danske energisystem. Derfor er det en del af vores strategi at overtage og videreudvikle lokale elnet. Jeg glæder mig over, at vi med købet af Vordingborg Elnet og den kommende fusion med Cerius tager endnu et skridt i denne retning. Jeg ser meget frem til at byde cirka 5.200 nye netkunder og kommende andelshavere velkommen.

Fakta:

  • I handlen indgår cirka 40 km elnet på højspændingsniveau (10 kV), cirka 80 km elnet på lavspændingsniveau (0,4 kV) og cirka 5.200 elmålere af samme type, som de fjernaflæselige elmålere i resten af det vestsjællandske elnetområde.
  • Seas-NVE overtager ingen medarbejdere i forbindelse med handlen, og ingen medarbejdere afskediges.
  • Seas-NVE har siden 2015 drevet og vedligeholdt elnettet i Vordingborg, inklusive elmålere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11