23948sdkhjf

Forskere frikendt for videnskabelig uredelighed

De 14 danske forskere i CEESA, der sidste år lavede en faglig rapport om vindkraft og efterfølgende blev anklaget for videnskabelig uredelighed, er nu blevet frikendt.
I september 2009, blot få måneder inden det store klimatopmøde i København, udgav tænketanken CEPOS en rapport, hvor de viste, at vindkraft er dyrt for de danske forbrugere, og at energien fra møllerne ikke kom de danske forbrugere til gode. Rapporten var en bestillingsopgave fra den amerikanske tænketank IER, der er finansieret af den amerikanske olielobby, skriver Vindmølleindustrien på sin hjemmeside.

14 danske forskere fra bl.a. Aalborg Universitet, Risø DTU, Syddansk Universitet og Copenhagen Business School var lodret uenige i rapportens konklusioner og gik derfor sammen for at lave et skriftligt modsvar. Det blev præsenteret i februar 2010.

Anmeldelsen
I maj 2010 fandt forskergruppen ud af, at de var blevet anklaget for videnskabelig uredelighed. Det skete da professor Henrik Lund blev ringet op af en journalist, der ønskede en reaktion på den fremsatte anklage. Journalistens artikel blev aldrig til noget, men det stod nu klart, at anmelder var Bertel Lohmann Andersen, formand for Reel Energi Oplysning (REO), der ifølge dem selv siden 1976 har arbejdet for indførelse af atomkraft i Danmark.

Den 14 mand store forskergruppe kan nu drage et lettelsens suk, da beskeden fra Udvalget Vedrørerene Videnskabelig Uredelighed er pure frifindelse.

I udvalgets afgørelse kan man bl.a. læse:

"Udvalget finder, at de 14 indklagede forfattere ikke har handlet videnskabeligt uredeligt" og ”Udvalget kan således ikke tilslutte sig klagerens påstand om, at der skulle være talt om skjult kassation af egne uønskede resultater.”

Professor ved Aalborg Universitet og medlem af forskergruppen CEESA Henrik Lund, fortæller til Megawatt Nyt, at det er en uværdig anklage, der blot vidner om anklagers egen uvidenhed.

Formand for REO, Bertel Lohmann Andersen, fastholder, at han har ret i sin anklage.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079