23948sdkhjf

Anders Eldrup: Jeg vil ikke stirre mig blind på 1 million grønne biler

Den tidligere topchef i Dong og departementschef i Finansministeriet, Anders Eldrup, skal hjælpe regeringen med at nå sit mål om 1 mio. grønne elbiler i 2030. Det skal han via sin nye post som formand for regeringens transportkommission.

Selvom blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har sagt, at der skal køre 1 mio. grønne biler rundt på de danske veje i 2030, vil Anders Eldrup ikke stirre sig blind på det mål, siger han i et interview med PolicyWatch.

- Det er en stor opgave at omlægge transportsektoren i Danmark på ti år. Det er i så henseende en kort periode. Jeg vil ikke stirre mig fuldstændig blind på, om det bliver præcist 1 mio. eller 800.000 biler. Det helt afgørende er, at der er sat et meget klart mål op om, at det er den vej, vi skal. Vi skal have de fossildrevne biler ud af ligningen, så du ikke kan købe dem mere, siger Anders Eldrup til PolicyWatch.

Ifølge Finansministeriet vil det koste statskassen omkring 50 mia. kr. i tabte indtægter fra afgifter på de nuværende benzin- og dieselbiler hvert år, hvis vi alle skal køre i klimavenlige og afgiftsfrie biler i 2030.

- Det er helt klart, at som tidligere departementschef i Finansministeriet, kan jeg godt se, at vi ikke kan undvære de 50 mia. kr. Der skal findes en erstatning for det, og det er ikke helt nemt. Det er faktisk temmelig svært, siger Anders Eldrup.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111