23948sdkhjf

Danmark får ny messe for grønne løsninger

Bæredygtige bygninger bør være en selvfølge! Det mener arrangørerne bag Building Green, der løber af stablen for første gang i København til efteråret.
Forum i København danner rammen, når den danske byggebranches nyeste messeinitiativ, Building Green, afvikles i dagene 12. og 13. oktober.

Til dato er cirka en tredjedel af standene besat på messen, der har ambitioner om at blive en årligt tilbagevendende udstilling med fokus på grønt byggeri og energibesparende løsninger:

- Med Building Green vil vi sætte fokus på produkter, der kan bidrage til at nedbringe energiforbruget i både nye og eksisterende bygninger. Messen vil bidrage til nå de ambitiøse – men mulige – målsætninger, siger Mette Grydehøj Post, der er projektleder hos IBC Euroforum, der er arrangøren bag Building Green.

Mød beslutningstagere fra hele landet
Baggrunden for messen er det stigende internationale fokus på energibesparelser som led i kampen for at mindske CO2-udledningen og den globale opvarmning.

I Danmark er det erklærede politiske mål at reducere energiforbruget i nye bygninger med mindst 75 % senest i 2020, og på længere sigt er det visionen, at alle nye bygninger skal producere mere energi, end de forbruger. Samtidig skal energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse nedbringes markant.

Building Green ønsker at give aktører med tilknytning til byggeriet og energisektoren mulighed for at møde beslutningstagere fra hele landet og eksponere sig som en del af den hurtigt voksende række af danske virksomheder, der satser grønt:

- Messen vil vise nøglefærdige produkter og ønsker at være et udstillingsvindue for vedvarende energiløsninger til private og offentlige bygninger – en mulighed for at demonstrere nye produkter og teknologi, der kan bidrage til at nedbringe energiforbruget i den danske bygningsmasse, forklarer Mette Grydehøj Post.

3xNielsen og Arup blandt oplægsholdere
Blandt de virksomheder, der allerede har reserveret stand i Forum er Rambøll, Xella og HEF EnergiTeknik, men udover fremvisning af nye byggematerialer og -løsninger vil messen også byde på indlæg fra toneangivende aktører fra branchen.

På det arkitektoniske område bliver der mulighed for at opleve et par danske ’front-runners’, idet arkitekt Kasper Guldager fra 3XN og associate director Nille Juul-Sørensen fra Arup vil bidrage med tanker og erfaringer fra bæredygtige projekter. Desuden er Juliane Münch fra den internationalt anerkendte tegnestue Dress & Sommer inviteret med for at give en præsentation af bæredygtighedscertificeringer.

Det politiske aspekt belyses blandt andet af Københavns Kommune, der giver et indblik i indsatsen for at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Endvidere vil direktør Finn Lauritzen fra Erhvervs- og Byggestyrelsen sætte fokus på den kommende Bygningsklasse 2020.

Mette Grydehøj oplyser, at aftaler med flere indlægsholdere er undervejs, og at det endelige program ventes fastlagt snarest.

Læs mere om Building Green på www.buildinggreen.eu
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109