23948sdkhjf

Skotland vil være Europas grønne kraftværk

Satsning på vindmølleindustrien skal hjælpe Skotland med at opnå 100 % vedvarende energi allerede i 2020.
Skotland hæver barren for VE-mål.

Landet lancerer en ny klimastrategi, som indebærer en produktion af vedvarende energi svarende til 100% af landets forbrug i 2020.

- Vi vil nu arbejde hurtigere og mere vidtgående med at sikre Skotlands rolle som Europas grønne kraftværk. I 2020 regner vi med at producere dobbelt så meget strøm, som Skotland har behov for - hvor over halvdelen vil være vedvarende - og således kunne eksportere lige så meget strøm, som vi bruger, udtaler Skotlands førsteminister Alex Salmond ifølge NPinvestor.dk.

Omfattende investeringer i offshore-vind
I udviklingen identificeres havvindmølleindustrien som et central område.

- Kombinationen af gode rammevilkår, en veluddannet arbejdsstyrke med stor erfaring inden for energisektoren og en uudtømmelig naturressource - nemlig vind - betyder, at havvindmølleindustrien i Skotland har potentiale for exceptionel vækst, sagde Anne MacColl, CEO i Scottish Development International, en internationalerhvervsorganisation under den skotske stat.

Kapaciteten af den planlagte offshore vind i skotsk farvand er allerede tæt på 10 GW, og der er allerede identificeret yderligere 25 steder, hvor potentialet skal undersøges.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074