23948sdkhjf

Salg af Danske Commodities på plads

Danske Commodities har i dag meddelt, at Equinor har gennemført købet af den aarhusianske energi- og gashandelsvirksomhed.

Nu da handlen er endeligt gennemført, overfører Equinor alle handelsaktiviteter med el og certifikater til Aarhus for at udnytte Danske Commodities’ skalerbare handelsplatform. Overførelsen af elhandel gælder samtlige aktiviteter i hele værdikæden, herunder håndtering og optimering af Equinors voksende portefølje af vedvarende energi, skriver Danske Commodities i en pressemeddelelse.

Handel med gas vil fortsat foregå gennem Equinors team i London samt i Aarhus hos Danske Commodities.

- Dette er et spændende nyt kapitel for begge virksomheder, siger Henrik Lind, CEO og stifter af Danske Commodities.

- Sammen kan vi se nogle oplagte muligheder for at understøtte Equinors portefølje af vedvarende energi, øge handelskapaciteten og opnå fleksibilitet inden for både el og gas – og dette er blot begyndelsen.

Danske Commodities er nu et 100 pct ejet datterselskab af Equinor, men fortsætter driften under sit eget navn og brand, mens der gradvist vil blive skruet op for samarbejdet med Equinor på tværs af relevante forretnings- og driftsaktiviteter.

Henrik Lind fortsætter som CEO i op til 12 måneder, og den øverste ledelse i Danske Commodities fortsætter ligeledes for at sikre kontinuiteten for kunder, medarbejdere og samhandelspartnere.

Equinor har betalt 400 mio. euro i en transaktion, hvor mindre betingede beløb er afhængige af Danske Commodities’ resultater de næste par år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095