23948sdkhjf

Nye megamøller i Kolding

30-40 store vindmøller i mellem 100 og 150 meters højde skal erstatte de nuværende møller i Kolding Kommune.
30 % af elforbruget i Kolding Kommunes skal komme fra vindmøller om 10 år.

Det er kernen i et forslag til en vindmølleplan, som byrådet i Kolding netop har vedtaget.

Vindmølleplanen udpeger 12 området, hvor der vil kunne opstilles vindmøller af en højde på mellem 100 og 150 meter. I løbet af en ti-årig periode ventes store møller at erstatte næsten alle de nuværende 43 små og mellemstore vindmøller, som i dag dækker 9 % af kommunens elforbrug.

Forslaget første skridt mod vindmøller
Forslaget til vindmølleplanen er fra d. 31. maj. til 9. august 2011 i offentlig høring.

Vindmølleplanen er kun første led i den samlede vindmølleplanlægning. Før der sættes vindmøller op, skal der for hvert enkelt område laves kommune- og lokalplan for den konkrete opstilling. Dertil kommer en konkret redegørelse og afvejning af de miljømæssige konsekvenser af opstillingen. Der vil også i den sammenhæng være en offentlig høring.

Ved udpegning af de 12 egnede områder har planlæggerne forsøgt at finde arealer, hvor lodsejerne er positivt interesseret, og som opfylder de landsdækkende afstandskrav.

Det betyder, at vindmøllernes placering er 750 meter fra boligområder, 500 meter fra fritliggende beboelse og 250 meter fra overordnede veje og jernbaner. Ligeledes er foretaget forskellige miljøscreeninger.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094