23948sdkhjf

Aarhus skriver historie med 29.000 gadelamper

29.000 nedslidte kviksølvlamper er siden 2015 blevet erstattet med energivenlig LED-teknologi i Aarhus Kommune. Det svarer til cirka halvdelen af den samlede vejbelysning, og er det største af sin slags i Danmark.

Tirsdag afsluttede rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek det store projekt, da han ved Aarhus Rådhus monterede den sidste af de 29.000 LED-lamper.

Projektet er på trods af dets omfattende størrelse udgiftsneutralt, fordi LED-teknologien er markant billigere i drift, og omkostningerne vil derfor tjene sig selv hjem i løbet af 20 år.

På årsbasis sparer Aarhus Kommune 30 procent på elregningen til vej-belysning med den nye teknologi, hvilket cirka svarer til 1.500 husstandes årlige elforbrug.

Vejbelysningen i Aarhus består af flere forskellige typer lys. Det er kun vejbelysning med kviksølv, som er blevet udskiftet, da de er dyre i drift. Den øvrige vejbelysning består af den nyere lyskilde Højtryksnatrium, som kommunen betegner som en økonomisk og energimæssig rentabel lyskilde og derfor bevarer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109