23948sdkhjf

Efter Davids kamp mod Goliath: Biogasselskab henter 84 millioner i voldgiftsag

Den 24. november 2015 ophørte Envo Group og totalentreprenøren Per Aarsleffs samarbejde om opførelsen af Envo Groups biogasanlæg i Tønder.

Efterfølgende indledte Envo Group en voldgiftssag mod Per Aarsleff A/S.

- Det gjorde vi, fordi de havde lavet en utilsigtet ophævelse af kontrakten, siger direktør for Envo Group, Bo Asmussen.

Hvorfor kontrakten blev ophævet ved Bo Asmussen ikke – Han har dog sine teorier. Han ønsker dog ikke at lufte dem for pressen, men understreger, at de er fremført i forbindelse med voldgiftsagen.

Tre års forsinkelse
Siden voldgiftssagen tog sin begyndelse har Envo Group ikke alene tumlet med på den ene siden at føre sagen, men også med at finde en ny entreprenør til projektet.

- Det hele har forsinket os i tre år. Men nu er vi heldigvis ved at indgå kontrakter med de forskellige leverandører og rådgivere, fortæller Bo Asmussen.

En ny entreprenør har selskabet fundet. I november indgik Envo Group kontrakt med selskabet Cartellone Danmark – en helt ny spiller på det danske marked, men med rødder i det sydamerikanske.

Pengene skal dække tab
Den tabte voldgift kommer til at koste Per Aarsleff cirka 84 millioner kroner plus sagsomkostninger.

- Vi er meget glade for sagens udfald. Pengene har ikke ingen indflydelse på projektets udvikling, men pengene skal alene bruges på at dække tab efter tabt produktion og andre udgifter, fortæller Bo Asmussen, der har brugt de sidste tre år af sit liv på at kæmpe det, der kunne kaldes Davids kamp mod Goliath.

- Jeg vil bare gerne takke alle dem, der har bidraget og støttet op om Envo Group i de sidste år ikke mindst vores jurister fra Bech Bruun. Aarsleff er jo en mastondont i forhold til Envo, siger Bo Asmussen, der nu glæder sig til at komme videre med projektet i Tønder. 

Bo Asmussen forventer at anlægget i Tønder sættes i drift i løbet af 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078