23948sdkhjf

Øget sikkerhed på LM Windpower

Vindmøllevinge-producenten har ikke haft nok fokus på sikkerhed, erkender ledelsen.
Derfor tager man nu tyren ved hornene og lancerer en række initiativer, der skal øge sikkerhed på koncernens fabrikker. Det skriver Børsen.

Det indebærer blandt andet en arbejdsmiljøcertificering af alle fabrikker inden 2012, indskærpelse af sikkerhedsregler, lancering af en whistleblower-ordning og en omlægning af ledelsens bonusregler, så god sikkerhed bliver en forudsætning.

Mange påbud fra Arbejdstilsynet
Skærpelserne kommer efter offentliggørelsen af en miljørapport bestilt af LM Windpower selv, udarbejdet af Veritas. Her konkluderes det blandt andet, at LM Windpower historisk set har fået adskillige påbud fra Arbejdstilsynet, og at en stor del af disse har omhandlet arbejdet med kemiske materialer.

- Vi har ikke været gode nok til at lære af de påbud, vi har fået fra myndighederne gennem årene. Men der er ingenting i rapporten, der tyder på, at de fejl, vi har begået, skyldes manglende interesse eller omsorg for vores medarbejderes sundhed og sikkerhed. Vi er en pionervirksomhed i et umodent marked, og det er en del af forklaringen, udtaler teknisk direktør Frank V. Nielsen til Børsen.

Mest blæst har der været om medarbejdernes arbejde med styren, og her har virksomheden fået 37 påbud i perioden 1995-2010. Frank V. Nielsen hæfter sig dog ved, at der hidtil kun er registreret en styrenrelateret arbejdsskade, og at denne ikke blev kategoriseret som alvorlig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078