23948sdkhjf

Nyt joint-venture bag udrulning af ultra-hurtigladestationer

Den danske udbyder af e-mobilitet Clever og tyske E.On Drive Infrastructure GmbH har fået den endelige godkendelse fra konkurrencemyndighederne til at indgå i joint venture for at bygge og stå for driften af ultra-hurtigladestandere og -stationer langs motorvejene i Skandinavien.

Joint venture-virksomheden får navnet Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia A/S.

Den nye virksomhed formet af Clever og E.ON Drive Infrastructure har som sit mål at accelerere fremtidens bæredygtige mobilitet og forbinde byerne i Skandinavien med i alt 48 ultra-hurtigladestationer i Danmark, Norge og Sverige, der giver adgang for Clevers og E.ONs kunder samt tredjepartsoperatører.

Joint venture-virksomheden vil udelukkende fungere som operatør af ladestandere, hvor partnerne går sammen om den langsigtede vision og investering for at udbyde flere ultra-hurtigladestandere til elbilisterne på tværs af landegrænserne.

Joint venture-virksomheden vil indfri løftet om at bygge 28 ladestationer i Danmark og Sverige på vegne af ejerne over for Europa-Kommissionens Connecting Europe Facility-projekt. Virksomheden vil derudover bygge 20 ultra-hurtigladestationer i Norge uden for Europa-Kommissionens finansiering.

Alle 48 stationer i Danmark, Sverige og Norge vil efter planen være i drift i slutningen af 2020.

Første ultra-hurtigladestandere er i drift
Joint venture-virksomheden har åbnet de første ultra-hurtigladestandere i slutningen af december 2018 i Halsskov på Storebæltsvej 60, Korsør. Ladestanderne vil i den indledende testperiode vil stå til gratis afbenyttelse.

Halsskov vil blive fulgt af adskillige nye stationer i både Danmark, Sverige og Norge i 2019.

Det første flagskib af en ultra-hurtigladestation vil åbne i første kvartal af 2019 ved afkørsel 59 på E20 ved Fredericia.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.286