23948sdkhjf

Israelsk ordre til Nissen Energy

Danske renseanlæg gennemgår i disse år et hamskifte. Fra at være storforbrugere af energi bliver anlæggene nu energineutrale – i bedste fald energiproducenter. Nissen Energy har igennem flere år givet renseanlæggene en hjælpende hånd. Både her hjemme men også i udlandet. Blandt andet har et amerikansk renseanlæg i byen Downers Grove tidligere fået leveret et gasmotoranlæg fra Skanderborg-virksomheden.

Nu har det israelske selskab Electra Greentech også bestilt et gasmotoranlæg med tilhørende gasrensningsanlæg til renseanlægget Netanya WWTP, der ligger nord for Tel Aviv.

- I øjeblikket er vi ved at dimensionere og producere anlægget med en 530 kW-gasmotor. Det skal leveres i marts og sættes i drift inden sommeren, fortæller direktør Thorvald Pedersen hos Nissen Energy.

Tilpasning til markedet
At anlægget skal leveres til et israelsk renseanlæg betyder ikke de store ændringer i forhold til de anlæg man leverer til de danske renseanlæg, fortæller Thorvald Pedersen.

- Der er en avanceret teknologi i Israel i forvejen, men der er en større mængde svovl i gassen, da de bruger en lidt anden proces i rensningsmetoden af spildevandet, så der skal vi selvfølgelig ændre lidt. Men ellers er der ingen uoverkommelige udfordringer, fortæller han.

Gasmotoranlægget skal producere strøm og varme fra den biogas, renseanlægget producerer i forbindelse med udrådning af det slam, der strømmer ind til renseanlægget med spildevandet. Strømmen skal dække renseanlæggets forbrug eller eksporteres til det offentlige elnet. Varmen skal anvendes til opvarmning af rådnetankene i biogasanlægget.

Første af mange
Selvom der som udgangspunkt kun er tale om levering af ét anlæg, så håber Thorvald Pedersen, at ordren kommer til at kaste flere af sig.

- Vores kunde er en stor israelsk virksomhed, der driver ti rensningsanlæg, og de vil gerne begynde at lave energi på flere af dem, siger Thorvald Pedersen, og tilføjer:

- Lige nu kigger vi dog kun på to renseanlæg ud over det i Netanya.

Målet for Electra Greentech er i første omgang, at renseanlægget i Netanya bliver energi-neutralt – men på længere sigt energiproducerende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093