23948sdkhjf

Venter i spænding: Peger ministerens tommelfinger op eller ned?

Erhvervslivet i Frederikshavn har tidligere været ud og advokere for European Energys kystnære testmøller. En Megafonmåling viser, at der er stor folkelig opbakning.

Og i går aftes fulgte byrådspolitikerne i Frederikshavn Kommune trop.

Socialdemokratiet havde fremsat følgende forslag, som blev sat til afstemning.

- Frederikshavn Byråd anbefaler forslaget om at rejse møller ud for Frederikshavn, og meddeler Klima- og Energiminister Lars Chr. Lilleholt, at man ikke gør indsigelse imod iværksættelse af en forundersøgelsesfase vedr. etablering af havvindmøller ud for Frederikshavn Havn. Byrådet medsender resultatet af den høring af borgere og erhvervsliv, som er gennemført.

Forslaget blev godkendt via en afstemning, hvor 18 socialdemokrater sammen med SF og Konservative stemte for, mens Venstre med seks stemmer, EL med en stemme og DF med to stemmer stemte imod.

Mens vi venter
Med beslutningen i Byrådet mangler Energi-, forsynings- og klimaminster Lars Christian Lilleholts godkendelse. En godkendelse, der vil give Energistyrelsen mulighed for at imødegå European Energys ansøgning om en forundersøgelsestilladelse. 

- Vi forventer, at ministeren tager en beslutning relativt hurtigt. Han har hele tiden sagt, at han følger den lokale indstilling, så det forventer vi jo også, at han gør, lyder det fra European Energy.

Selvom ministeren siger god for igangsættelse af forundersøgelser og VVM-redegørelser, så er der lang vej til at møllerne snurrer ud for Frederikshavn.

European Energy forventer at møllerne er i drift i 2021/2022

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125