23948sdkhjf

Stor folkelig opbakning til vindmøller i Frederikshavn

Mens man andre steder i landet møder massiv modstand mod både kystnære havmølleparker og landvindmølleparker ser det lidt anderledes ud i Frederikshavn. 

Her viser en Megafon-måling, at der er stor folkelig opbakning til European Energys foreslåede testvindmøllepark ud for kysten ved Frederikshavn.

- 66 pct. af borgerne i Frederikshavn Kommune er positive eller meget positive, mens 18 procenter er negative eller meget negative over for forslaget om en testvindmøllepark ud for kysten ved Frederikshavn, viser undersøgelsen.

- Det bekræfter den oplevelse vi har haft i gennem den seneste måned med borgere, politikere og erhvervsliv i Frederikshavn. Undersøgelsen viser, at der er massiv opbakning til den grønne omstilling af vores energisektor blandt borgerne i Frederikshavn. Det er positivt og bør også gøre indtryk i resten af Danmark. Det er vores oplevelse, at et stort flertal af borgere bakker op, når grønne energiprojekter skal gennemføres, siger administrerende direktør i European Energy Knud Erik Andersen.

I undersøgelsen svarer 68 pct. af respondenterne, at de er villige til at få udsyn til vindmøller, der er beliggende i 4 kilometers afstand fra deres beboelse i forbindelse med den grønne omstilling, mens kun 22 pct. er uenige i dette udsagn.

- Det viser for os, at frederikshavnerne mener det alvorligt, når de siger de støtter den grønne omstilling. Vi har været meget glade for den dialog vi har haft hidtil med frederikshavnerne, og vi ser frem til at arbejde videre med projektet, siger Knud Erik Andersen.

Frederikshavn Havmøllepark består af fem testmøller, placeret 4,5 kilometer fra Frederikshavn. Parken vil have to møller med maksimal højde på 200 meter og tre møller med maksimal højde på 265 meter. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078