23948sdkhjf

Analytikere spår tvivl om Vestas’ produktionsstrategi

Vindmøllegiganten har investeret milliarder i egne fabrikker. En stor del af kapaciteten står dog uudnyttet hen.
Det er centralt for Vestas at sikre en stabil leverance af centrale komponenter til koncernens vindmøller. Derfor har koncernen investeret milliarder i produktion af fx tårne, naceller, vinger og styringer. Ordremængden har dog ikke levet op til størrelsen på produktionskapaciteten, og det kan blive et problem, mener flere analytikere.

- Strategien om at have en stor egenproduktion udfordres, så det er et relevant spørgsmål at stille, om Vestas skal fortsætte med det. Kommer ordrerne ikke, skal de i gang med at tilpasse omkostningerne, udtaler Peter Rothausen fra Danske Markets til Børsen.

Den rigtige strategi
Vestas topchef, Ditlev Engel fastholder dog, at strategien med at være lokalt til stede på vigtige markeder og at være selvforsynende med centrale komponenter er den rigtige.

- Jeg ville meget gerne have, at vi havde en bedre udnyttelsesgrad af vores fabrikker. Men jeg kan slå fast, at der ikke bliver ændret på den måde, vi har bygget virksomheden op på, udtaler han til Børsen.

Vestas har kapacitet til at producere op mod 10.000 MW om året. I 2010 var den samlede produktion ca. 4.000 MW. Samme år hentede man nye ordrer på samlet 8.700 MW. I første kvartal 2011 var ordreindgangen på beskedne 630 MW.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125