23948sdkhjf

LM Wind Power taber milliarder på bremsefirma

3 år efter købet af Svendborg Brakes tvinger opbremsningen i vindmøllemarkedet køberen, Doughty Hanson, til at nedskriv firmaets værdi med over to tredjedele.
I 2008 betalte LM Wind Powers ejer, Doughty Hanson, 3,4 mia. kr. for Svendborg Brakes, som fremstiller special- og sikkerhedsbremser til vindmøller. Året efter udtalte ansvarlig for Doughty Hansons investeringer i Norden, Jan Amethier, til Børsen:

- Det er klart, at vi ikke ville have betalt sådan en pris, hvis vi ikke forventede kraftige indtjeningsstigninger i selskabet.

Hård konkurrence på vindmøllemarkedet og faldende salg tvinger nu LM Wind Power til at nedskrive Svendborg Brakes værdi med 2,6 mia. kr. Selskabets værdisættes nu til 700 mio. kr.

Stadig del af langsigtede strategi
I 2010 pressede ekstraordinært hård konkurrence på markedet for bremseløsning til vindmøller priserne. Det har haft en negativ effekt på bundlinjen hos LM Wind Power, som Svendborg Brakes er en del af.

- Turbulensen i markedet betød, at det forventede salg i 2010 ikke materialiserede sig, og medfører ligeledes, at vi sænker vores forventninger til salg og indtjening i de kommende år. Derfor har LM Wind Powers ledelse fundet det forretningsmæssigt mest ansvarligt at foretage nedskrivningen på nuværende tidspunkt, siger Damien Harte, finansdirektør i LM Windpower, til Børsen.

Doughty Hanson understreger samtidig, at bremsevirksomheden stadig spiller en rolle i koncernens langsigtede strategi.

Nedskrivningen på Svendborg Brakes har stor betydning for LM Wind Powers indtjening, som falder med små 3 mia. kr. fra et overskud på 315 mio. kr. i 2009 til et minus på 2,6 mia. kr. før skat i 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078