23948sdkhjf

Efter langt tilløb: Første spadestik til biogasanlæg inden længe

Efter års forarbejde og en del problemer ser det nu endelig ud at til, at Sustainable Bio Solutions kan stikke spaden i jorden til et biogasanlæg i Kliplev ved Aabenraa. 

Sustainable Bio Solutions (SBS) er sponsoreret og etableret af det globale investeringsfirma Hudson Sustainable Investments, LLC (Hudson), som har erhvervet en majoritetsandel i Envo Groups biogasprojekt i Aabenraa.

Det betyder at der er kommet lidt skred i tingene.

Administrerende direktør og medejer af Envo Group Bo Asmussen forventer at selve byggeriet går i gang i slutningen af 2018 eller starten af 2019. Det oplyser han til Energy Supply.

Når anlægget i løbet af 2019 sættes i drift, vil det aftage omkring 930.000 ton biomasse årligt, og der vil blive produceret 69.500.000 kubikmeter biogas.

Investorer med 

Envo Group har arbejdet på projektet siden 2013.

Først var det Envo Group, der stod bag anlægget i Kliplev. Siden kom den argentinske forretningspartner Josè Cartellone med. 

For et par måneder siden meldte det globale investeringsfirma Hudson Sustainable Investment sig på banen som storinvestor og Sustainable Bio Solutions var en realitet.

Envo Group arbejder sideløbende med et projekt i Tønder, som næsten har været lige så længe undervejs. Her har en voldgiftssag med en entreprenør trukket projektet i langdrag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109