23948sdkhjf

Siemens overhaler Vestas med kæmpevindmølle

Tyskerne har planer om at opstille en ny 6 MW-vindmølle i Vestjylland i løbet af sommeren.
Verdens største vindmølleproducenter kæmper i øjeblikket en indædt kamp mod hinanden og tiden.

Når Storbritannien fra 2015 begynder på den helt store udbygning af off¬shoreparker ud for sine kyster, er det vigtigt at være først med de største vindmøller, og i øjeblikket ser Siemens ud til at føre dét kapløb.

- Vi vil installere den første prototype på en 6 MW-maskine i løbet af sommeren i år, siger salgsdirektør Jaroslaw Smialek hos Siemens AG i Hamborg ifølge Business.dk.

Kapløb frem mod 2015
Vindmøllen kommer til at stå i Vestjylland, og med en lancering i løbet af få måneder kommer Siemens til at vinde meget tid på Vestas.

Det danske selskab har tidligere meldt ud, at man først er klar til at lancere prototypen på den nye supervindmølle i fjerde kvartal af 2012, mens en egentlig produktion først er planlagt til starten af 2015.

Store selskaber som Vestas, amerikanske General Electric, tyske Nordex, sydkoreanske Doosan og flere kinesiske producenter samt altså Siemens kæmper alle hårdt om at være klar, når offshoreparker på 32 gigawatt eller 32.000 megawatt fra 2015-2025 bliver udbudt af energiselskaber.

Den samlede udbygning af offshoreparker forventes at løbe op i mere end 840 milliarder kr. i første omgang.

Fakta: Siemens SWT-3.0-101
Siemens’ nye havmølle er dobbelt så stor som firmaets første gearløse mølle på 3 MW.
Trods sin størrelse vejer møllen mindre pr. megawatt end en konventionel mølle takket være en teknologi med en generator uden gear. Siemens satser på, at det kommercielle salg af denne mølletype for alvor kommer i gang i år.

- Vi ønsker først og fremmest, at vores vindmølleproduktion er profitabel, men også at være pionerer i industrien. Vi regner med at underskrive kontrakter med de første kunder på installation af seks MW-møller i løbet af de næste tre år, siger salgsdirektør Jaroslaw Smialek ifølge Business.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156