23948sdkhjf

Novozymes leverandør til stor bioethanol fabrik

Enzymgigantens samarbejdspartner, kemikaliekoncernen M&G, har netop påbegyndt byggeriet af verdens første cellulosebaserede bioethanolfabrik, der kører på kommercielt plan. Enzymerne til produktionen leveres af Novozymes.
Når verdens første fabrik på kommercielt plan, som producere 2. generations eller cellulosebaserede bioethanol, bliver det Novozymes, der bidrag med de enzymer, som anvendes til at omdanne biomassen til det miljøvenlige brændstof.

- Starten på dette byggeri er en fantastisk nyhed, der signalerer indledningen til en ny grøn æra, siger Poul Ruben Andersen, marketingdirektør for bioenergi hos Novozymes.

Med en årlig produktion op 50 mio. liter bliver fabrikken, som ligger i Crescentino in det nordvestlige Italien, 10 gange større end de demonstrationsanlæg, der findes i dag.

Fabrik har også egen elproduktion
Novozymes har samarbejdet med M&G gennem flere år og skal altså nu også levere de enzymer, som anvendes i produktionen på den italienske fabrik.

Ud over produktion af det miljøvenlige bioethanol bliver den italienske fabrik også selvforsynende med energi. Lingin, et restprodukt fra ethanol-produktionsprocessen, afbrændes i et tilknyttet kraftværk, som tilmed kan føre overskudsstrøm tilbage til elnettet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096