23948sdkhjf

Sol- og vindvirksomhed på tærsklen til succes

Halvandet år efter etableringen ser det ud til at 2011 bliver året, hvor Zeteco Energy i Ikast for alvor begynder at tjene penge.
For halvandet år siden grundlagde Jeff Lauritzen Zeteco Energy, som sælger solvarmeanlæg og husstandsvindmøller.

Det firmaets første år halvandet år har været hårde rent økonomisk. I 2010 var underskuddet på 3,5 mio. kr., og der sættes stadig penge til. Til gengæld ventes driften at gå i plus fra sommerferien i år i takt med, at der kommer nye ordrer i hus.

- Vi sælger mellem 2 og 10 solanlæg om dagen til priser fra under 50.000 kr. pr. stk. Og tre til otte møller på en uge. Her går priserne fra et par hundrede tusinde kroner til en lille halv mio. kr., siger Jeff Lauritzen til Børsen.

Indtil nu har virksomheden solgt andre prodcenters møller, men starter inden sommerferien produktion af egne husstandsvindmøller.

Finansiering skaber frustrationer
Den trængte økonomi betyder bl.a., at der er sparet på indretning og kontorer, som er placeret i en gammel lagerhal

Zeteco er alligevel vokset fra ingen til 18 ansatte siden etableringen. De gode salgstal til trods er adgang til kapital er dog stadig en begrænsning for virksomhedens vækst:

- Men det er for mig helt uforståeligt, at vores vækst, der oven i købet kan ske på et miljø- og klimamæssigt vigtigt område, skal begrænses af svær adgang til finansiering. Vi har eksempelvis måttet vente med selv at starte egen produktion. For mange af vores kunder er det såmænd også en udfordring at få deres investering finansieret, hvis ikke de har friværdi og kan stille store sikkerheder. Mere politisk fokus kunne skabe masser af grønne jobs i Danmark, siger Jeff Lauritzen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.819