23948sdkhjf

Havvindmøllerne er velkomne i Jammerbugten

Jammerbugten er et af de fire steder, som Energiministeriet nu har udpeget til havvindmølleparker. Der skal dog kun bygges på tre af de udpegede steder, og inden årets udgang er de fire positioner blevet til tre.

Havvindmøllerne kommer ifølge Energi- Forsynings- og Klimaministeriet til at ligge mindst 15 kilometer fra kysten. Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Chr. Gade (V), er positiv over for planerne.

- Vi har tidligere sagt nej til de kystnære havvindmøller, men når møllerne kommer så langt ude i vandet, er de velkomne i Jammerbugten. Vi skal jo have grøn energi, og det er både regeringens og Jammerbugt Kommunes strategi, at der ikke skal udpeges nye mølleområder på land, men at nye møller skal sættes op på vandet, siger borgmesteren.

Skal ikke kunne ses fra land
Ifølge energiminister Lars Christian Lilleholt (V) vil møllerne ikke kunne ses fra land.

- Det bliver i hvert fald meget, meget vanskeligt. Man skal have luppen eller kikkerten frem for at kunne se dem, siger ministeren til Ritzau.

De tre havvindmølleparker kommer ikke nødvendigvis til at ligge tre forskellige steder. De kan også ende med at blive placeret samme sted. Det afgørende for placeringen bliver, hvor strømmen kan produceres billigst.

Den første havvindmøllepark forventes at komme i udbud til næste sommer. Derefter følger udbud på de to sidste parker. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094