23948sdkhjf

Dong ser på fransk satsning

Store investeringer i havvindmøller i Frankrig bliver fulgt med interesse fra Dong Energy. I sidste ende kan det komme det samlede danske erhvervsliv til gode.
Frankrig står nu klar med 75 mia. kr. til opbygningen af 3000 megawatt havvindmøller, og det kan medføre åbningen af et nyt marked på det område, hvor Dong Energy har verdensførende viden.

- Vi vil gerne være med i så mange havvindmølleprojekter som muligt, og jeg vil ikke afvise, at vi vil være med i de franske projekter, siger Anders Eldrup, adm. direktør for Dong Energy til Børsen.

Dong Energy har spredt sine interesser over forskellige områder og lande, men fokuserer primært på det nordlige Europa.

Her har England siddet i førersædet, når det gælder havvindmøller, efter man vippede Danmark af pinden, men de nyeste tendenser viser stor interesse fra både Tyskland og Frankrig.

Gavner dansk erhvervsliv
Vindmølleindustrien led i 2009 for første gang i fem år et knæk, men steg sidste år med 11 procent. Og hvis Danmark kan fastholde sin fornemme position på området, vil det også gavne erhvervslivet som helhed, mener Anders Eldrup.

- Siemens Wind Power og Vestas er storleverandører til dette marked, men dertil er der striber af underleverandører, der tjener på dette marked herhjemme. Dertil udgør halvdelen af et vindmølleprojekt på havet alt andet end selve vindmøllen, og her ligger der også store opgaver, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219