23948sdkhjf

Ditlev Engel forsvarer milliardinvesteringer

Vestas’ topchef forstår, hvorfor flere aktionærer har kritiseret koncernens indtjening, men samtidig fastholder han, at det er nødvendigt at skyde store milliardbeløb i udvikling.
I løbet af de sidste tre år har Vestas investeret ca. 15 mia. kr. i blandt andet udvidelser af produktionskapaciteten over hele verden. Samtidig lå indtjeningen sidste år på 400 mio. kr., og det forhold falder flere aktionærer for brystet. Det skriver Børsen.

På mandagens generalforsamling blev Vestas-ledelsen kritiseret for ikke at være i stand til at skabe en indtjening, der følger med investeringerne. Topchef Ditlev Engel kan godt forstå kritikerne og indrømmer, at økonomiske nedjusteringer og faldende aktiekurser ikke har været godt nok.

- Der er ingen tvivl om, at det skal vi blive bedre til. Ingen kan være tjent med det cash flow, der har været. Men mange af de ordrer, vi har fået, har vi vundet, fordi vi har fabrikker i blandt andet USA. Der er ingen, der har glæde af en halv fabrik. Da finanskrisen kom, stod vi over for den beslutning, om vi skulle bygge færdigt eller stoppe. Vi valgte at bygge færdigt, for vi mener, vi havde de finansielle muskler til at køre det igennem. Vi skal være de første til at indrømme, at det ikke så særligt kønt ud. Men vi mente, alternativet var værre, udtaler Ditlev Engel til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127