Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

DONG sælger halvdelen af Anholt Havmøllepark

- Af Lars Dalsgaard Adolfsen

PensionDanmark og PKA køber 50 % havvindmølleparken for ca. 6 milliarder.

Handlen sikrer PensionDanmark en ejerandel på 30 % af Anholt Havmøllepark, mens PKA køber 20 %. Selskaberne overtager d. 1. april 2014 driftsansvar og indtjening proportionalt med deres ejerandel.

DONG Energy forpligter sig til at opføre Anholt Havmøllepark til en fast pris og til et fastlagt tidspunkt. Samtidig står energiselskabet med det primære ansvar for driften frem til april 2014. Aftalen indeholder også en aftale om, at DONG Energy står for drift og planlagt vedligeholdelse af parken i en 15-årig periode.

Læs også: Ny mand i spidsen for Dongs britiske salgsforretning

De to pensionsselskaber betaler købssummen i 4 rater på henholdsvis 14, 30, 31 og 25 af købssummen. Betalingerne starter ultimo 2011 og sidste betaling foretages ultimo 2013.

Finansieringsmodel anvendt tidligere
Salg af andele i offshore vindmølleparker for at finansiere byggeriet er en strategi DONG Energy har anvendt tidligere, også med PensionDanmark som kunde.

Læs også: Dong Energy og Chr. Hansen reducerer energiforbruget

DONG har således solgt 24,8 % af den engelske havmøllepark Walnet til pensionsselskabet PGGM for 140 mio. kr. og 50 % af Nysted-havmølleparken til PensionDanmark for 700 mio. kr.Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 8.023 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Vattenfall sprænger vindmøllefundamenter væk

22. september 2014 09:11

Energiselskabet er i fuld gang med at erstatte 35 gamle møller med 22 nye i Klim Fjordholme-vindmølleparken i Nordvestjylland. De gamle møller er taget ned, og nu er det de gamle fundamenter, der står for skud.

Urimeligt store forskelle i varmudgifter hos barmarksværkerne

19. september 2014 08:38

Frit brændselsvalg har betydet markant mindre varmepriser hos 35 udvalgte barmarksværker. De resterende 45 små værker bør få samme mulighed for at reducere varmepriserne, lyder det fra Dansk Fjernvarme og flere politiske partier.

Geotermi i Danmark runder 30 år

19. september 2014 08:48

Den 19. september 2014 er en helt særlig dag for geotermien i Danmark. Det er nemlig 30 år siden den officielle indvielse af det geotermiske anlæg i Thisted. Og geotermi rummer stadig et stort potentiale.Se alleMedlemmernes egne nyheder

E­nergiauk­tion.dk fremmer konkurrencen på elmarkedet - til gavn for virksomhederne

22. september 2014 10:40
Energiauktion.dk

Mindre og mellemstore virksomheder og landbrug kan nu skyde genvej til en lav elpris. Flere el leverandører byder på E­nergiauk­tion.dk og det fremmer k ...

Beskyt dit produkt mod rust og fugtskader

22. september 2014 10:03
Olitec Packaging Solutions A/S

Olitec Packaging Solutions anbefaler Kindry® og Cargosorb® absorbenter, for at forhindre fugtskader på dit produkt, både ved opmagasinering og under transport

Apparatdesign og boxbuild / apparatmontage

22. september 2014 10:09
JJ Mechatronic A/S

Vi tilbyder flere års erfaring indenfor ap­parat­konstruk­tion og produktion, der kombineret med kompetancer indenfor EMC, tæthedsgrader, vib­ration/s­hock, køling m.v. sikrer en optimal løsning.